Дома > Вести > Вести за индустријата

Како да се одржува електромагнетниот вентил на гас?

2021-09-08

1. Во работна состојба, работниот притисок и работната температура на околината на електромагнетниот вентил може да се променат, па затоа е неопходно да се пренесе чување и одржување на производите на гасниот електромагнетниот вентил. Навремено откријте ги промените во работната средина на електромагнетниот вентил за да избегнете несреќи.

2. Со цел да се обезбеди чистота на електромагнетниот вентил, инсталирањето на филтерскиот екран ќе го намали влегувањето на нечистотиите во електромагнетниот вентил, што е погодно за намалување на абењето на механичките делови и продолжување на работниот век на електромагнетниот гас вентил.

3. За производите на електромагнетниот вентил повторно ставени во употреба, акциониот тест се изведува пред официјалната работа и кондензатот во вентилот се испушта.

4. За производите на гасоводниот вентил што се користат долго време, внатрешните и надворешните компоненти на електромагнетниот вентил, особено неколку важни компоненти, треба детално да се ревидираат.

5. Чистењето на електромагнетниот вентил не треба да биде премногу често, но не треба да се игнорира. Доколку се открие дека производот на гасоводниот вентил е нестабилен или деловите се истрошени, електромагнетниот вентил може да се исчисти кога ќе се расклопи.

6. Ако електромагнетниот вентил повеќе не се користи за кратко време, откако вентилот ќе се отстрани од цевководот, надворешната и внатрешната страна на електромагнетниот вентил се чистат со бришење на надворешната страна и со употреба на компримиран воздух внатре.

7. Редовно одржување треба да се спроведе за производите на гасоводниот вентил, како што се отстранување на разни гасови и абење на заптивната површина. Доколку е потребно, деловите на електромагнетниот вентил се заменуваат.

Во случај на штетни силни вибрации, електромагнетниот вентил може да се затвори автоматски, и потребна е рачна интервенција за отворање на вентилот. Електромагнетниот вентил за гас мора редовно да се ремонтира за време на секојдневната употреба. Доколку се открие дефект, контактирајте го персоналот за одржување што е можно поскоро.
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept